06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl
Als ik naar deze foto kijk loopt het water mij in de mond. Mijn smaakpapillen worden gelijk geprikkeld. Ik moet je wel eerlijk vertellen dat ik een grote liefhebber ben van roggebrood.

Jij ook? Ik weet dat meningen nogal uiteen lopen dit brood aangaande.

Meestal is roggebrood droog en hard geworden in de verpakking. Daar ben ik ook geen liefhebber van. Bij de stadsbakker om de hoek vind in het (h)eerlijkste roggebrood die er is. Hier vind je het ambachtelijke van dit product terug. En dat is wat je proeft. De structuur is zacht, het brood is nog licht vochtig (dus zeker niet droog) en er zitten praktisch geen toevoegingen (lees: E-nummers) in. Alleen een zuurteregelaar, om het zo maar te noemen.

Het brood is bijna niet te snijden, omdat het vervolgens uit elkaar ‘valt’ zo smeuïg is het roggebrood.

De smaak en de textuur ervan is in de verste verte niet te vergelijken met het roggebrood zoals je in de schappen van de supermarkt aantreft. Des te meer reden om eens langs de èchte bakker te gaan…

Weet dat roggebrood ook onderdeel is van mijn snertverhaal…

Een degelijke kom snert wordt altijd vergezeld door een stukje roggebrood met (buik)spek of katenspek. Loopt nu het water jou in de mond?

Voor mij is zo’n roggebroodje besmeerd met echte boter (het liefst zonder zout), een paar plakken geitenkaas (laten we het een goed belegde broodje noemen) en een laagje pittige sla (rucola) een feestmaal, vandaar een roggefeestje.

Voor mij is dit een traktatie als lunch. Een rustmoment midden op de dag tussen alle activiteiten door. Een kop thee om het geheel te vergezellen.

Voor de niet-liefhebbers toch ook een aanrader! Gewoon eens proberen zou ik zeggen ?.

 

Nog enkele weetjes over roggebrood

Roggebrood is een volkorenbrood en levert een aantal voordelen op ten opzichte van witbrood, zoals:

  1. Minder koolhydraten
  2. Meer voedingsvezels
  3. Lagere glycemische index
  4. 2x zoveel vitamine B6
  5. Meer ijzer en kalium

 

Dit ben je nodig voor Gerda’s roggefeestje!

Ambachtelijk roggebrood (verkregen bij de echte bakker)
Zakje rucola sla
Pittige geitenkaas (in plakken of geraspt)
Echte boter

Aan de slag met Gerda’s roggefeestje!

Op naar de bakker & de groenteboer of supermarkt voor de ingrediënten.
Bij thuiskomst het water aan de kook brengen voor een kop thee en je nestelen op een behaaglijke plek voor het nuttigen van dit roggefeestje!

Eetsmakeklijk ?

Hartelijke (kook)groet,

Gerda Uiterwaal

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial