’s Morgens snel een ontbijtje verzinnen voordat je deur uitgaat. Je wilt er niet teveel tijd aan besteden en toch wens je een gezonde start.
Deze granola bevat weinig suikers en smaakt voortreffelijk in je yoghurt of melk. Het gezegde een goed begin is het halve werk gaat hier zeker op
want met zo’n degelijke start van de dag kom je mijlenver
Natuurlijk kan er weer ruimschoots gevarieerd worden met ingrediënten. Gewoon lekker proberen. Bovendien ruikt je huis heerlijk wanneer de granola in de oven ligt te bakken.
Ingrediënten:
- 100 gr kokosolie
- 250 gr havermoutvlokken
- 125 gr ongebrande noten
- 50 gr pompoenpitten
- 50 gr kokosschaafsel
- 1 el kaneel
- 1 el cacaopoeder
Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier. Smelt de olie op het vuur in een steelpan. Doe alle ingrediënten in een kom en meng de gesmolten olie erdoor. Roer alles goed om. Verdeel het mengsel gelijkmatig over het bakpapier.
Rooster de granola 30-40 minuten in de midden van de oven. Af en toe even omscheppen. Na de gewenst baktijd het mengsel afkoelen. Je kunt de granola bewaren in een afgesloten weckpot. Eet smakelijk!
Hartelijke (kook)groet,
Gerda Uiterwaal