Gerda’s famous erwtensoep
Je kent ze vast wel, van die snertdagen. Van oudsher had een snertdag een negatieve bijklank en het komt uit de scheepvaart. De restanten voedsel van de vorige dag werden doorgaans verwerkt tot snert. Zo vaak, dat het de scheepslieden de neus uit kwam. Gelukkig zijn...
Gerda’s gewonnen brood
Op het terras mijmerend met een verse kop koffie en kijkend naar de oceaan schiet mij ineens het verloren brood ofwel het gewonnen brood in de zin. Een zoete lekkernij in de vorm van een baksel zou het gezelschap op prijs stellen, zo kwam mij ter ore. Enkele verse...
Gerda’s Madeiriaanse groene salade
’s Morgens vroeg bij het krieken van de dag sta ik deze week pardoes naast mijn bed. De wekker roept mij al vroeg uit de veren, want deze week ben ik de privé-kok voor een fijn gezelschap op Madeira. Het ontbijt net als het diner behoort tot mijn zorgtaken. Samen met...
Gerda’s yellow vitamin bomb
Na een heel voorspoedige vliegreis naar Madeira is het genieten van zon, zee en een zeer aangenaam klimaat. De zon schijnt nu nog een beetje tussen de wolken door en het kwik stijgt al tot zo’n 25 graden Celsius. Het is winter op Madeira. En in mijn zomerjurkje...
Gerda’s trick or treat
Opstaan met een kop koffie, op de achtergrond buiten de geluiden van ruiten krabben horen, de kachel opstoken tot een behaaglijke temperatuur binnen, en de zon zien opkomen. Wat een heerlijk begin van de dag. Het belooft een zonnige dag te worden. Na de yogasessie...
Gerda’s sipel chutney
Hjoed skriuw ik in stik yn het Frysk, om't ik ynspireart waar troch een gearkomst Festival B in de Lawei te Drachten ôfrûne sneintemiddei. Der wurde minsken meer bewust makke van iten en foaral fan lokaal itenswaar. En sa kaam het tot dit resept. Ien fan sipels....