Gerda’s wentelteefjes uit grootmoeders tijd
Baksels en zoetigheden. Er is een ruim aanbod aan lekkernijen. Maar hoe maak je iets lekkers van restanten? Want nu het einde van de week in beeld komt is het verstandig met geen tot zo weinig mogelijk ‘left overs’ de eindstreep te behalen. Ieders keert dinsdag weer...
Gerda’s bom dia smoothie
‘Goedemorgen’. ‘Lekker geslapen?’ ‘Thee of koffie?’ De 3 belangrijkste en meest gestelde vragen bij de krieken van de dag. Wanneer de slaap bijna uit de ogen verdreven is door een bekoorlijke douche en een enkeling zijn yoga- of meditatieoefening erop heeft zitten,...
Gerda’s bolo de caco van Madeira
Bolo de Caco. Eén van de lekkernijen van het eiland. Zelfs bij de koffie wordt deze geserveerd in een puntje. Bij de soep smaakt de bolo voortreffelijk. Maar ook gewoon als broodje kan hij dienst doen. De bolo is gemaakt van zoete aardappel. Fijn en zacht brood...
Samen gaan we eetavonturen aan
Mijn zorg is dat het gezelschap goed gevoed wordt en tevreden het vervolg van de dag kan oppakken. En zo ook ’s avonds na het diner. Wanneer de buiken goed rond zijn gegeten wordt er een licht nagerechtje uitgeserveerd. Niet te zwaar omdat in de avonduren ook nog...
Dinner with 12 strangers
dine as strangers and leave as friends ’s Morgens om 06.30 uur gaat de wekker. Vroeg wakker worden is even wennen maar het doel is heilig namelijk het ontbijt klaar zetten voor het gezelschap, een hele week lang. En in mijn beleving hoort bij het ontbijt een...
Madeira
De koffers zijn jammer genoeg weer leeg gehaald en staan op zolder. De zomerjurkjes zijn verruild voor de winterversies. En de zongebruinde huid laat zachtjes de zoete caramelkleur verschieten naar een vale lichtere teint, ondanks alle olie en een niet al te harde...