Gerda’s romigste bloemkoolsoep
Wanneer ik een hele bloemkool heb gekocht op de markt is deze normaal gesproken te groot voor 1 portie groente voor 4 personen. En zodoende blijft er meestal een kleine portie over welke precies voldoende is voor deze amuse Bloemkool is een traditionele groente voor...
Gerda’s roggefeestje!
Als ik naar deze foto kijk loopt het water mij in de mond. Mijn smaakpapillen worden gelijk geprikkeld. Ik moet je wel eerlijk vertellen dat ik een grote liefhebber ben van roggebrood. Jij ook? Ik weet dat meningen nogal uiteen lopen dit brood aangaande. Meestal is...
Gerda’s Gewaardeerde Galgenmaal
Mijn oudste zoon gaat heel binnenkort het nest verlaten. En mij schoot het ineens te binnen: een galgenmaal. Je weet wel zo’n laatste maal voordat je een grote stap neemt. De zoekmachine van google vulde zich met de tekst galgenmaal en zie daar. Een galgenmaal is een...
WK Snertkoken 16 februari 2018
Ben je ook zo benieuwd naar het kookproces van mijn snert? Lees dan deze leuke nieuwsbrief van het WK Snertkoken! Veel leesplezier. Wist je dat het WK snertkoken is opgenomen in het Netwerk van Immaterieel Erfgoed? Zo blijft deze prachtige levende traditie in stand...
Gerda’s delicious dadeltaart
Soms kun je bijzonder genieten van een stukje taart. Ik ben niet een echte zoetekauw maar wanneer dadeltaart wordt genoemd dan ben ik er als de kippen bij. Mijn ervaring met dat deze dadeltaart is dat ie in no-time verorberd is. Je zou kunnen stellen dat deze taart...
Gerda’s snelle pasta
De vakantie loopt bijna op zijn einde. Wat hebben we genoten van vrije tijd, feestdagen en heerlijke hapjes en drankjes. Deze week zijn we zoetjes aan weer aan het wennen aan onze dagelijkse bezigheden. En daar horen sportactiviteiten ook weer bij. Voordat ik naar de...