Gerda’s koninklijke tompouce
Hiep hiep hoera. Leve de Koning! Vandaag is het feest en wie jarig is trakteert. Nou, dat gaat in dit geval niet helemaal op. Maar ik heb wel een lekkernij gemaakt dat ik met je wil delen. Dit keer gewoon zoet met suikers. Toen ik afgelopen week de supermarkt...
Gerda’s goodieblog
Onlangs bezocht ik een evenement waarbij als bedankje goodiebags werden uitgedeeld. Een tas gevuld met leuke presentjes. Ik had geen idee wat erin zat en bij thuiskomst bleek dat ik de spulletjes kon ik goed gebruiken. Als blijmaker heb ik deze tas mee naar huis...
Gerda’s huisgemaakte granolala
Foodprepping, je hebt er vast wel eens over gelezen. Foodprepping is eigenlijk gewoon je eten voorbereiden voor meerdere dagen. Soms heb je een drukke (werk)week voor de boeg. Hoe fiks je dan je eten op de dag zelf, want het ontbreekt je gewoonweg aan tijd. Dan is...
Gerda’sperge salade
Wat eten we vandaag? Vandaag gaan we op de groene toer en eten we een populaire groente van het seizoen: de asperge. Het seizoen is net aangebroken, waardoor de schappen zijn gevuld met hele verse asperges. Heerlijk! Ik heb gekozen voor de groene versie, omdat die...
Gerda’s krachtige kippensoep
Yeah, het voorjaar is van start gegaan. De dagen worden langer, de vogels fluiten, het gazon wordt gemaaid en het zonnetje schijnt. Je bent aan het opruimen geslagen en wie weet zelfs aan de slag gegaan met de grote schoonmaak. Het stof mag er afgeblazen worden. Juist...
Gerda’s koek en (Paas)ei
Traditiegetrouw wordt er met Pasen gezocht naar eieren Ik wil alleen maar heel graag mijn ei kwijt en ben op zoek gegaan naar het ei van Columbus. Misschien kan ik beter maar eieren voor mijn geld kiezen. Of juist bedenken dat een half ei beter is dan een lege dop. En...