Gerda’s Nobele appeltaart & zuivere liefde
Vandaag is het feest omdat ik al 25 jaar lief en leed deel met mijn hubby en daarom serveer ik een verrukkelijke Nobele appeltaart uit. Veel meer lief dan leed mag ik wel zeggen en dat mag gevierd worden natuurlijk. Het Nobele karakter zit ‘m vooral in de rozijnen die...
Gerda’s Willie Wortelsoep
Vandaag weer eens een lekkere soep. Want soep kan altijd! Deze is makkelijk te maken en supersnel ook. Dat is toch mooi meegenomen wanneer je zoveel mogelijk van het buitenleven en het mooie weer wilt genieten. Willie Wortel kennen we natuurlijk allemaal als...
Gerda’s coole koolsalade
Wat mij betreft is kool cool. In de allereerste plaats omdat verse koolbladeren in heerlijke frisse salades verwerkt kunnen worden. En wat denk je van de opmaak functie? Het blad kan heel goed als ‘bord’ gebruikt worden. Het oog wil natuurlijk ook wat. Op zo’n zomerse...
Gerda’s Groningse mosterdsoep
Mosterd na de maaltijd Wie kent dit gezegde niet. Mosterd wordt van oudsher geserveerd bíj de maaltijd. Al in de late Middeleeuwen hoorde mosterd erbij, omdat het eigenschappen bezit die de spijsvertering bevorderen. Spreekwoordelijk geldt dus dat als je met iets...
Gerda’s bami-nestjes
Het lege nest syndroom, je hebt er vast wel eens van gehoord Afgelopen week was het zover. De jonge merels vlogen uit! Heel onwennig fladderend met een nog wat pluizige haardos vlogen ze stuntelig het nest uit om vervolgens een meter verderop onder de heg te belanden....
Gerda’s rijstebrij uit de hooikist
Ik heb de eenvoud van het gerecht geproefd en ben er (minstens 2 minuten) stil van ... Vandaag is het 4 mei en herdenken we iedereen die is omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Eén van de dingen die me is bijgebleven van een documentaire die ik zag over...