Deze soep geeft je lijf een fijne boost en draagt bij aan een gezond immuunsysteem en gezonde darmen.
Gezonde darmen zorgen voor een mooie en soepele huid. En die huid mag weer gezien worden. Geniet van het voorjaar en gun jezelf deze boost en laat de zon je huid maar strelen!
Ingrediënten:
4 kippenbouten
2 liter water
3 eetlepels (gedroogde) rode linzen
2 preien
1 ui (grof gesneden)
2 teentjes knoflook
Een paar champignons
Een flinke scheut tamari
1 theelepel Sereh poeder
1 theelepel Kurkumapoeder
1 theelepel Gemberpoeder
Bosje verse peterselie
Halve rode peper
Aan de slag:
Doe ruim 2 liter water in een soeppan en voeg de kippenbouten toe. Breng dit aan de kook en laat het daarna ongeveer 2 uur op zacht vuur pruttelen. Neem de kippenbouten uit de bouillon en leg deze op een bord. Daarna de bouillon zeven. De kippenbouten kunnen na afkoelen ontveld worden en ontdaan worden van het bot. Met twee vorken de kip in draadjes plukken. Snijd de ui, prei, champignons, peper en peterselie. De bouillon weer op het vuur zetten en de gesneden ui, prei, champignons en rode peper toevoegen. Pers 2 knoflookteentjes en voeg deze toe. Vervolgens de poeders (sereh, kurkuma, gember) toevoegen. Dit alles aan de kook brengen. De rode linzen toevoegen samen met de peterselie en dan op laag vuur laten pruttelen voor zo’n 15-20 minuten.
Serveren met bijvoorbeeld een pitabroodje. Eet smakelijk!
Hartelijke (kook)groet,
Gerda Uiterwaal